Τσετσένοι οι ισλαμιστές που επιτέθηκαν με τσεκούρια σε Ρώσους τροχονόμους

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε με τσεκούρια εναντίον μπλόκου της ρωσικής τροχαίας προ δύο ημερών στη Μόσχα -οι δύο Τσετσένοι δράστες σκοτώθηκαν επί τόπου, αλλά τραυματίσθηκε σοβαρά και ένας Ρώσος αστυνομικός.

Υπενθυμιζεται ότι μόλις μια ημέρα προτού σημειωθεί η επίθεση στους τροχονόμους, ειδικές δυνάμεις είχαν κάνει έφοδο σε κτιριακό συγκρότημα της Μόσχας, όπου συμφωνα με πληροφορίες έγιναν και συλλήψεις αυτονομιστών (πιθανόν και ισλαμιστών) από τον Βόρειο Καύκασο.Και εκεί υπήρξε τραματισμός αστυνομικού γιατι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών -σημειωθηκε και έκρηξη, χωρίς όμως να έχουμε περισσότερα στοιχεία επί της εφόδου.

Επισης υπενθυμιζεται ότι στις αρχές Ιουλίου το ISIS είχε καλέσει τους ισλαμιστές του Καυκάσου να επιτεθούν με όποιο όπλο βρουν μπροστά τους σε Ρώσους

Το μήνυμα χαρακτηριστικά ανέφερε προ μηνός:

  • «Πούτιν, θα έρθουμε να σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. Αδέλφια, από τον Καύκασο, πάρτε σχοινιά, μαχαίρια, τσεκούρια ό,τι όπλο βρείτε μπροστά σας και σκοτώστε τους εχθρούς μας στη Ρωσία».

Μετά από αυτό οι  ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας προέβησαν τον Ιούλιο σε δεκάδες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο ISIS.

Όσον αφορά στην προχτεσινή επίθεση με το τσεκουρι, σε βίντεο στο κανάλι που ειναι φίλα προσκείμενο στους τζιχαντιστές προεβλήθη βίντεο  συνολικής διάρκειας ενάμισι λεπτού,  όπου  δύο άνδρες με κουκούλα μιλούν Αραβικά και Ρωσικά, και δηλώνουν την πίστη τους στην ISIS και  κλείνουν το βίντεο απειλώντας με νέες επιθέσεις και φωνάζοντας «αλαχού ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος). Το ισλαμικό κανάλι υποστηρίζει ότι πρόκειται για τους δύο άνδρες που σκοτώθηκαν στο επεισόδιο με την τροχαία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here