Τσακαλώτος: Το Brexit μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία-Δεν υπάρχει θέμα Grexit

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Ανήσυχος για τις επιπτώσεις του Brexit και στην ελληνική οικονομία δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως τόνισε δεν τίθεται θέμα Grexit, αλλά ξεκάθαρο θέμα αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών και αποκάλυψε ότι η Αθήνα έχει υποβάλει αίτημα για λιγότερη επιτήρηση και μεγαλύτερη ελευθερία ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το παράλληλο πρόγραμμα.

“Το Brexit δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ανησυχούμε. Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Δε μπαίνει θέμα Grexit. Αλλά μπαίνει ξεκάθαρο θέμα αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών. Τώρα που εμείς ζητάμε από τους θεσμούς λιγότερη επιτήρηση και βαθμούς ελευθερίας για να συνεχίσουμε το παράλληλο πρόγραμμα, πρέπει να ξέρουμε σε ποιους τομείς ζητάμε την ελευθερία”, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Είπε ακόμη ότι πρέπει να καταλήξουμε τι ακριβώς επιζητούμε στις διαπραγματεύσεις ώστε να έχουμε καθαρούς στόχους. «Περισσότερο κράτος, κοινωνικό κράτος;», ανέφερε ως παράδειγμα εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης που θα έχει στο επίκεντρο τα εργασιακά και πρότεινε «να είμαστε πιο αριστεροί στα επίδικα θέματα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here