Τσακαλώτος: Συμφωνία σε ασφαλιστικό και φόρο εισοδήματος – Ως τέλη Φλεβάρη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

 

ΦΩΤΟ: IN TIME

Με βασική συμφωνία στο φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή η πρώτη φάση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από τους επικεφαλής των θεσμών.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που έγιναν μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του κουαρτέτου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι όλες οι πλευρές κατανοούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε εύλογο χρόνο. «Καταγράψαμε σημεία σύγκλισης και αυτά στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί επιδιώκουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στα τέλη του μήνα. Όλοι εστιάζουμε στην προσπάθειά μας να τελειώσει η αξιολόγηση στις 26 με 28 Φλεβάρη», δήλωσ .

«Το κυρίαρχο είναι ότι αντιλαμβάνονται τις θέσεις της κυβέρνησης για μη μείωση συντάξεων», συμπλήρωσε.

«Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν εντός της ημέρας από τη χώρα και αναμένεται να επιστρέψουν στα μέσα του μήνα για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων, είπε ο υπουργός. «Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα επιστρέψουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία φάση».

Προσέθεσε ότι «και οι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά παραμένει ως ορόσημο η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο τέλος Φεβρουαρίου».

«Το καλό είναι ότι και στον φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό έχουμε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική. Στη λογική των μεταρρυθμίσεων έχουμε κοινή βάση», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις», σημείωσε.

Αν με ρωτούσατε – είπε- «είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα σε σχέση με την πρώτη μέρα». Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιονομικά είπε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και για αυτά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here