Τσακαλώτος: Μπορώ να πιστέψω ότι ο Κυρ. Μητοτάκης ήταν πολιτικός κρατούμενος παρά ότι η διαπραγμάτευση κόστισε 100 δις ευρώ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με σκωπτική αναφορά στη ρήση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ήταν 6 μηνών πολιτικός κρατούμενος, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στις αιτιάσεις της ΝΔ και όχι μόνο ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης το 2015, κόστισε στην ελληνική οικονομία και τον έλληνα φορολογούμενο 100 δις ευρώ.

«Είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολιτικός κρατούμενος παρά να πιστέψω ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης ήταν 100 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προς διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο 3ο μνημόνιο.  

Αναφορικά με τα περί κατάρτισης σχεδίων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι θα ήταν ανεύθυνη οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν αντιμετώπιζε την πιθανότητα μιας τέτοιας κρίσης και ότι πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για όλα τα ενδεχόμενα.

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ήταν ναρκοθετημένη (από τη Ν.Δ.) από την πρώτη στιγμή και απευθυνόμενος στα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν υπάρχει ανάρτηση κάπου για το πώς κάνεις διαπραγματευση και σίγουρα δεν μπορούσαμε να μάθουμε από σας».

Ωστόσο, τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει αποδείξεις ότι το λεγόμενο σχέδιο β’ θα γινόταν κάποτε σχέδιο α’.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here