Τσακαλώτος: Μας ανάγκασαν να αποδεχθούμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

 

Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.  Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και αποτελεί δέσμευσή μας», λέει ο ‘Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt η οποία δημοσιεύεται την Παρασκευή. 

Μιλώντας για τις συναντήσεις του, υποστηρίζει  ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε, ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ αλλά και ο επικεφαλής του Εurogoup  Γερούν Ντεϊσενμπλουμ, ξεκαθάρισαν –στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες- ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ  στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. «Δεν εννοούσαν μόνο σε όρους τεχνικής υποστήριξης αλλά ενεργή ανάμιξη στο πακέτο χρηματοδότησης» προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τον Δεκέμβριο είχε πει ότι αντιτίθεται στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο θεωρώντας ότι δεν είναι απαραίτητη.Τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο κ. Τσίπρας νοιώθουν απογοήτευση με το ρόλο του που παίζει το ΔΝΤ. Η διευθύντρια του πάντως Κριστίν Λαγκάρντ πρόκειται να συναντηθεί με τον Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος κάνοντας λόγο για μερικές εβδομάδες.

Ο Έλληνας υπουργός απάντησε ακόμη και στο ερώτημα για το πότε πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές μιλώντας για το τέλος του 2016. «Δεν είναι βέβαιο αλλά αποτελεί μια λογική εκτίμηση» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here