Τσίπρας-Τουσκ: Ευρωπαική λύση στο προσφυγικό, όχι έξοδος Ελλάδας από Σένγκεν

Το κλείσιμο των συνόρων αποτελεί κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά κατά της πρότασης που εκφράζουν ορισμένες χώρες για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Με τις δηλώσεις του, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής (18-19 Φεβρουαρίου) και τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει σε όσους προτείνουν έξοδο της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν και κλείσιμο των συνόρων με την ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το προσφυγικό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει κληθεί να διαχειριστεί η ΕΕ, καθώς είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα καλούνται να σηκώσουν δυσανάλογο βάρος.

«Οι κοινές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συντονισμένες δράσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επικρίνοντας τις αντιευρωπαϊκές φωνές εντός ΕΕ που θεωρούν ότι τα προβλήματα αφορούν μόνο αυτούς που τα αντιμετωπίζουν. τονίζοντας πως στην ΕΕ κυριαρχούν δύο αντιλήψεις,,

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here