Τσίπρας: Τα έσοδα πάνε καλά- Ερχονται ισόποση επιστροφή φόρου με αύξηση ΦΠΑ, φορολογικές ελαφρύνσεις

«Τα έσοδα πάνε καλά παρά όσα ακούμε για αποφυγή έκδοσης αποδείξεων. Με τον νόμο για ηλεκτρονικές συναλλαγές θα πάνε ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί πιάνοντας τους στόχους θα μπορούμε από καλύτερη θέση να απαιτήσουμε διορθώσεις». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στις συναντήσεις που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Πάρου. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στη φορολογία, με έμφαση στην ελάφρυνση σε όσους έχουν δεχθεί δυσβάσταχτο βάρος και ισόποση επιστροφή φόρου στους κατοίκων των νησιών, ως αντιστάθμισμα στην αύξηση του ΦΠΑ.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «στρεβλή» την αντιμετώπιση που είχε ως σήμερα η έννοια της νησιωτικότητας. Μιλώντας από την Πάρο έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ότι υπάρχει ανάγκη συνολικής πολιτικής, πέρα από το θέμα του χαμηλότερου ΦΠΑ στα νησιά.

Παράλληλα ενημέρωσε τους φορείς ότι η κυβέρνηση εξετάζει ισόποση επιστροφή φόρου για τα χαμηλά εισοδήματα μόνιμων κατοίκων των νησιών ως αντιστάθμισμα για την αύξηση του ΦΠΑ.

Η συνάντηση για τη νησιωτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε έπειτα από τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου από τον πρωθυπουργό. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, την Ένωση Γονέων, ο έπαρχος, οι δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου, το Βελέντζιο Ίδρυμα, το Κέντρο Υγείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, τον πολιτιστικό σύλλογο και ο ναυτικός όμιλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ, με τον κ. Τσίπρα να επαναλαμβάνει ότι είναι ακατανόητη η επιμονή των θεσμών για το ζήτημα.

Υποδομές

Είπε, επίσης, ότι στόχος είναι ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών, με διασύνδεση αεροδρομίων, κατασκευή υδατοδρομίων και παρεμβάσεις για καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι την περίοδο της κρίσης η κυβέρνηση χρειάστηκε να προχωρήσει στην ανάπτυξη υποδομών, λόγω απουσίας σχεδιασμού στα χρόνια της ανάπτυξης.

Αναφορικά με τις πρώτες 12.000 προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία, προτεραιότητα θα έχουν τα νησιά.

Συζητήθηκε επίσης η ιδέα ανάπτυξης θαλάσσιου στόλου του ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των νησιών.

Το Επιμελητήριο ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι υπάρχει δυνατότητα για περιφερειακή διαβούλευση με σύστημα τηλεδιάσκεψης για έως 700 άτομα σε 8 νησιά. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος και ανέφερε ότι η έναρξη της συζήτησης/διαβούλευσης για τη νησιωτική πολιτική θα γίνει μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης του Επιμελητηρίου.

Για το Κέντρο Υγείας της Πάρου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα προχωρήσει η πρόσληψη 2 νοσηλευτών, 1 μαίας, 2 γιατρών (γενικός και παιδίατρος) και 3 επικουρικών, και μία πρόσληψη σε παραϊατρικό προσωπικό.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here