Τσίπρας: Συμφέρει όλους η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης-Τα βρήκαμε με τους Ευρωπαίους

Την θέση της κυβέρνησης ότι είναι προς το συμφέρον όλων η σύντομη ολοκλήρωση της αξιολόγησης επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχει κοινό έδαφος στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαικής πλευράς, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι παραμένουν αγκάθι και πρόβλημα οι μονομερείς απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, «απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές»

Η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας, υπογράμμισε.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία για το προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here