Τσίπρας: Στη γραμμή Σόιμπλε για το χρέος η ΝΔ-Η μάχη κατά της διαπλοκής αφορά όλη την Αριστερά-Δεν θα μας τρομάξει το παιδί της Siemens

ΦΩΤΟ: \EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ και τον Κυράκο Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τις θέσεις του στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης όσο και στο θέμα της διαπλοκής και των αδειών, ενόψει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι ο κ. Μητστοτάκης κινείται στη γραμμή Σόιμπλε για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και του ΔΝΤ στα εργασιακά, ενώ υπογράμμισε ότι από τη πρώτη στιγμή της εκλογής του, ξεπλήρωνε τα γραμμάτια στη διαπλοκή, εμποδίζοντας την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα γίνει σεβαστή οποια απόφαση του ΣτΕ και αντέτεινε ότι η ΝΔ και οι καναλάρχες ασκούν μπούλιγκ σε δικαστές και επιχειρούν αν επηρεάσουν την κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αναφερόμενος μάλιστα σε μιά αποστροφή του λόγου του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, τόνισε με έμφαση: Ποιόν απειλεί ο κ. Μητσοτάκης. Γνωρίζει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;¨Και συμπλήρωσε με έμφαση:   Αυτή δεν είναι μάχη ενός υπουργού, αλλά μιας παράτασης. Την αριστερά δεν την τρόμαξαν τόσα. Δεν θα μας τρομάξει το παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η μάχη κατά της διαπλοκής, του παλαιού συστήματος είναι διαρκής, μίλησε για ιδιότυπο μιντιακό πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης. Βρισκόμαστε σε φάση πολεμική είπε, το παλιό καθεστώς δίνει την υστατη μάχη για την παλινόρθωσή του. Εαν αποτύχει τώρα η αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών θα είναι μόνιμη και η στρατηγική της αριστερής παρένθεσης θα έχει αποτύχει οριστικά.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Τσίπρα:

Είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε νικητές από τη μεγάλη μάχη με την κοινωνία όρθια. Να απαλλαγούμε από την επιτροπεία.

Το συνέδριο επιβεβαίωσε να μην υποχωρήσουμε απέναντι στις δυνάμεις του παλιού, που επιδιώκουν την παλινόρθωσή τους και να αντιπαρατεθούμε με το σύστημα διαπλοκής που έχει τεράστιες ευθύνες για τη λεηλασία της χώρας.

Επιδιώκουμε την επιστροφή σε μια δίκαιη ανάπτυξη, με προστασία συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και ανακατανομή του εισοδήματος.

Στόχος μας μέσα στην επόμενη πενταετία να καταπολεμήσουν όχι μόνο τα συμπτώματα αλλά και της αιτίες της κρίσης. Το πελατειακό κράτος, τη εκτεταμένη φοροδιαφυγή, την προστασία των εργαζομένων.

Δεν δικαιούμαστε σε έκρηξη υποκειμενισμών και χάραξη προσωπικών στρατηγικών.

Εχουμε μπει σε φάση πολεμική. Το χρεοκοπημένο παλιό σύστημα δίνουν λυσσαλέο αγώνα αντίον μας. παίζουν την τρίτη πράξη της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης. Αν και τώρα αποτύχουν, η επιχείρηση παλινόρθωσης του παλιού καθεστώτος, θα καταρρεύσει οριστικά και αμετάκλητα. Η αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών θα λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Αυτή την εξελιξη τρέμουν και θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν.

Γι αυτό εξαπολύουν ψεύδη σε ένα ιδιότυπο μιντιακό πραξικόπημα, ργσνωμένο και ενορσχηστρωμένο από αυτούς που είχαν κάνει το κράτος πελ΄τη τους και δανείζονταν με αέρα, ενώ ταυτόχρονα ήλεγχαν την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Και τώρα που βλέπουν τα προνόμια τους να χάνονται και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, αντεπιτίθενται με κάθε μέσο που διαθέτουν. Αλλά δεν θα τους περάσει. Διότι δεν θα υποχωρήσουμε σε κανένα μέτωπο. Εχουμε μάθει να πολεμάμε και να ζουμε και να νικάμε με εχθρικά ΜΜΕ. Αυτοί δεν έχουν μάθει να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους.

Για μας η διαρκής σύγκρουση με τη διαπλοκή, δεν είναι πληγή, είναι παράσημο. Δεν συμβιβαζόμαστε με το σύστημα που λεηλάτησε τη χώρα και αργότερα την βύθισε σε χρεοκοπία.

Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στο σχέδιο μας, ώστε η χώρα το συντομότερο δυνατό να απαλλαγεί η χώρα από το καθεστώς της σκληρής αυταρχικής επιτροπείας.

Κλείσαμε την πρώτη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα όπως ζητούσαν. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε όσα προβλέπει η δεύτερη αξιολόγηση. Ομως ταυτόχρονα είναι και η ώρα να παρθούν οριστικές και προωθητικές αποφάσεις για το χρέος.

Εμείς πράξαμε τα δέοντα και ο ελληνικός λαός δικαιούνται άμεση λύση για το χρέος ώστε να χαράξει ένα νέο δρόμο προς την ευημερία. Είναι και η υποχρέωση των εταίρων μας και έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν χωράνε περαιτέρω καθυστερήσεις.

Η Ελλάδα εκπληρώνει τους στόχους της και η οικονομία έχει πει ήδη σε τροχιά ανάκαμψης και δεν πρέπει να ανακοπέι, αλλά πρέπει να δοθεί περισσότερη αναπτυξιακή ώθηση.

Η θέση μας αυτή έχει συμμάχους στην ΕΕ που μας συμπαραστέκονται έμπρακτα. Είμαστε σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα δικαιούται να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ουδείς έχει σοβαρά αντεπιχειρήματα.

Γι αυτό είναι απαραίτητο να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα και σύμφωνα με τον οδικό χάρτη ατό πρέπει να γίνει και θα γίνει. Και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει την ώρα της.

Αναρωτιέμαι ποιά είναι η θέση της ΝΔ για όλα αυτά; Υιοθετεί την άποψη για περισσότερες βάναυσες περικοπές σε συντάξεις, ταυτίζεται με όσους λένε ότι ελάφρυνση του χρέους θα μειώσει την βούληση για μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν τη συζήτηση για το χρέος, δεν την έκαναν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ δηλαδή οι ομοιδεάτες του κ. Σόιμπλε. Και στα εργασιακά επίσης.

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί στα συντρίμμια της εργασίας. Βάση της προστασίας των εργαζομένων η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με αυτές τις αρχές πάμε στη δεύτερη αξιολόγηση.μαζί με την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

Για τι άδειες είπε:

Είναι ένα μέτωπο που αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στο τόπο.

Δεν είχαμε απέναντί μας μόνο τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ αλλά και τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Που από τη πρώτη στιγμή, άρχισε να ξεπληρώνει τα γραμμάτια της εκλογής τους. Επιχείρησε να μπουκοτάρει την συγκρότηση ΕΣΡ. Αρνηθηκε να προτείνει καν υποψηφιότητες. Στόχος του ήταν εξ αρχής να μην γίνει κανένας διαγωνισμός.
Και οι ίδιοι άνθρωποι μας κατηγορούν ότι είναι αντισυνταγματική η διαδικασία, επειδή επιλέξαμε τη μόνη εναλλακτική λύση για να ξεπεράσουμε το αποτέλεσμα της δικής τους επιλογής να μπλοκάρουν τον διαγωνισμό. Η απόφαση ήταν της πλειοψηφίας της Βουλής.

Το διακύβευμα είναι αν θα αποφασίζει η Βουλή και η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα ιδιωτικά συμφέροντα, που επί 27 έκαναν αεροπειρατεία χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ.

Είναι τότε σαν να παραδεχόμαστε ότι η δύναμη των καναλαρχών είναι μεγαλύτερη από τη βούληση των εκλεγμένων εκπροσώπων

Οποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα γίνει σεβαστή. Αλλά δεν σωπαίνουμε. Υποχρεούμαστε να έχουμε δημόσια άποψη. Ειναι ακραία ειρωνικό, αυτοί που έκαναν επάγγελμα τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη να κάνουν κριτική σε έμας που στο κάτω-κάτω το μόνο που επιδιώκουμε είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Είναι υποχρέωσή μας να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι είναι κατάφωρα αντισυνταγματικός ο νόμος,

Η μήπως το όργιο των ιδιωτικών σταθμών που ασκού μπουλιγκ καθημερινά σε δικαστές δεν είναι άσκηση πίεσης και επηρεασμού.

Και μιά υπόθεση που είχε δοθεί μαζικά πριν δύο χρόνια σε όλους τους δικαστές, εμφανίζεται ως δήθεν απόπειρα εκβιασμού. Και η έρευαν αφορά την πιθανότητα επιλογής δικαστών δηλ. το δημόσιο συμφέρον. Και πώς ο κ. Τζαβάρας που μίλησε για εκβιασμό του δικαστή επειδή είχε άλλη θέση, γνωρίζει τις απόψεις ενός δικαστή την διάσκεψη;

Το καθεστώς της μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό. Και ο νόμος δίνει τη μόνη ορθή λύση, σε μια θεσμική ανισορροπία, που είχε λάβει χαρακτηριστικά ντε φάκτο καθεστώτος. Η οικονομική ισχύς δεν μπορεί σε μια δημοκρατική κοινωνία να δημιουργεί δίκαιο.

Και αν θέλουν να δούν ποιοι παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη ας ανατρέξουν σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Υπάρχουν δικστές στην Αθήνας; Τι εννοεί; Ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε. Αυτή δεν είναι μάχη ενός υπουργού, αλλά μιας παράτασης. Την αριστερά δεν την τρόμαξαν τόσα. Δεν θα μας τρομάξει το παιδί της Siemens και της διαπλοκής.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here