Τσίπρας: Σημαντικό έργο υποδομής το αεροδρόμιο της Πάρου- Το τελευταίο στάδιο έγινε σε 102 μέρες

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Ως εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα.

Τα εγκαίνια έγιναν εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, όσον αφορά την πατρότητα και την εκτέλεση του έργου, με τη κυβέρνηση να εγκαλεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για ολιγωρία και κατασπατάληση πόρων.

Πρόκειται για ένα έργο υπόδειγμα για το πώς παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα», είπε ο κ. Τσίπρας, και απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι η κυβέρνηση απλά κόβει την κορδέλα, τόνισε  χαρακτηριστικά:

«Το τελευταίο στάδιο του έργου υλοποιήθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες», επισημαίνοντας  ότι  αποτελεί «παράδειγμα για το πώς όταν υπάρχει ο συνδυασμός της πολιτικής βούλησης και της θέλησης των πολιτών και των τοπικών φορέων τότε μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι το έργο «έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία»

Είπε εακόμη ότι το έργο όχι μόνο δεν ήταν κοστοβόρο, αλλά θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς το κράτος θα σταματήσει να καταβάλει τα 4,2 εκατ. που διέθετε το χρόνο για τη χρηματοδότηση της Πάρου ως άγονης γραμμής. «Τα οφέλη αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του αεροδρομίου, με προοπτική να φτάσει στα 5.000 τ.μ.», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πλέον «ένα ταξίδι αεροπορικό στην Πάρο είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας συνολικά ως προορισμός – παρά την κρίση – παραμένει όαση σταθερότητας μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

ΟΠρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να σκύψει με ενδιαφέρον στην νησιωτική Ελλάδα και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη για την επιστροφή στα νησιά κοινωνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Εστίασε ιδιαίτερα στην κάλυψη των αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και γνωστοποίησε ότι προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ 2.500 οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν και νησιωτικές ανάγκες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here