Τσίπρας σε Κορακάκη: Αννα, να μας δείξεις πως να πετυχαίνουμε τους στόχους

Ευδιάθετος και με χιούμορ, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε και τίμησε στο Μέγαρο Μαξίμου την Ολυμπιακή αποστολή, χαρακτηρίζοντας ως εθνική έκπληξη τις διακρίσεις στην Ολυμπιάδα του Ρίο που πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές. «Χωρίς τυμπανοκρουσίες και τη σκόνη του παρελθόντος, φτάσαμε να συγκρινόμαστε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αυτό ήταν απρόσμενο και μια θετική έκπληξη. Φτάσατε στο στόχο και ήταν πολύ σημαντικό και συγκινητικό αυτό για όλους».

Ο πρωθυπουργός είχε μάλιστα ιδιαίτερη συνομιλία με την Ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκ και τον πατέρα της Τάσο. Χαρακτηριστική και με νόημα είναι η φράση του πρωθυπουργού προς την Δραμινή Ολυμπιονίκη, για την ευστοχία της στη σκοποβολή:«Άννα να μας δείξεις τους τρόπους για να πετυχαίνουμε τους στόχους», της είπε.

Η αναφορά στη γκρεμισμένη παράγκα

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο γκρέμισμα της παράγκας στη Δράμα που χρησιμοποιούσε για να ασκείται, παίρνοντας αποστάσεις από την απόφαση του Δήμου να την κατεδαφίσει:

«Τι έγινε εκεί στη Δράμα; Ο δήμος γιατί γκρέμισε την παράγκα;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πατέρα και προπονητή της Άννας Κορακάκη. «Δεν είμαστε χαρούμενοι ούτε υπερήφανοι για το γεγονός η Άννα προπονούνταν σε μια παράγκα. Αλλά όμως αυτό δεν πρέπει να το σβήσουμε από τη μνήμη μας και αυτό πρέπει να μας θυμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον αθλητισμό κι όχι μόνο στον πρωταθλητισμό. Δηλαδή στα παιδιά που θα κάνουν αύριο αυτό που έκανε η Άννα μέχρι χθες. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο Δήμος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Εννοείτε το σκοπευτήριο;», ανέφερε η ‘Αννα Κορακάκη. «Αρκεί από εδώ και μετά να γίνει κάτι καλό», συμπλήρωσε ο πατέρας της.

«Το να κάνουμε κάτι καλό είναι ευχή. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να υπάρχει βούληση να στηριχθεί ο αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός, οι ομοσπονδίες. Αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο όχι μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες που δίνουμε για τον αθλητισμό αλλά και να καθαρίσουμε τα κυκλώματα στον αθλητισμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά οικονομία ή έξοδα», συμπλήρωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η συνομιλία με τον Σπ. Γιαννιώτη

_ABP3309

Μιλώντας με τον αργυρό ολυμπιονίκη στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, Σπύρο Γιαννιώτη, ο πρωθυπουργός επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκλονιστική προσπάθειά του του: «Πολύ σημαντική, όχι μόνο η επίδοση αυτή καθεαυτή και το μετάλλιο, αλλά και το ήθος των δηλώσεων σου. Μας έδωσες μεγάλη χαρά. Συγχαρητήρια».

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, η Αννα Κορακάκη δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση. Δεν συζητήσαμε για προβλήματα. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τον κάθε αθλητή ξεχωριστά. Αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ ωραίες αλλά κάποια στιγμή πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε για τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Οι συναντήσεις που γίνονται μακριά από τα φώτα τις κάμερες, είναι πιο σημαντικές».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here