Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή-Ρεσιτάλ ανευθυνότητας η πρόταση ΝΔ για ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ: IN TIME

Επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, την πορεία αξιολόγησης και το προσφυγικό.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη ως πρόεδρος που πληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή.

«Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ έλαβε τέλος. Η άρνηση τους να συναινέσουν αποτελεί θεσμική εκτροπή. Γιατί η συναίνεση επιβάλλεται από το Σύνταγμα της χώρας. Ο στόχος είναι προφανής να μπλοκάρουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε ως πρόεδρος πληρώνοντας γραμμάτια στην διαπλοκή. Αύριο η κυβέρνηση φέρνει διάταξη στη Βουλή για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Τον διαγωνισμό για τις άδειες είναι αναγκασμένη να προκηρύξει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας», ειπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το προσφυγικό 

«Η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη πολλαπλών κρίσεων. Η οικονομική κρίση στην Κίνα επηρεάζει τις αγορές. Η προσφυγική κρίση επηρεάζει επίσης. Η πλειονότητα του λαού μας δίνει παραδείγματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμήχανη και σαστισμένη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Το ασφαλιστικό υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το δημοσιονομικό κενό στο ασφαλιστικό θα καλυφθεί από την άυξηση των εργοδοτικών εισφορών, και όπως είπε «αυτό είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτό από τους δανειστές», καθώς τηρεί τους όρους της συμφωνίας με την Ευρώπη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους όρους διαφάνειας που ακολουθήθηκαν αναφορικά με την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι μία υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές, κι όχι απέναντι στην τρόικα, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η λογική της είναι η προστασία των ασθενέστερων και η κατάργηση του φαινομένου να υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων.

Κάλεσε στη συνέχεια όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να να καταλάβουν ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές που οι προηγούμενες άναψαν.

Χαρακτήρισε επίσης ρεσιτάλ ανευθυνότητας την πρόταση της αντιπολίτευσης για απόσυρση του ασφαλιστικού.

Να μην υποκινούνται οι αγρότες

Όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο, αρκεί και οι ίδιοι οι αγρότες να θελήσουν να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Είπε επίσης ότι οι αγρότες κάνουν λάθος να υποκινούνται από αυτούς που τόσα χρόνια τους λοιδορούσαν και τους κορόιδευαν και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις που η ΝΔ είχε καταθέσει σε βάρος του αγροτικού κόσμου. Κάλεσε επίσης τους αγρότες να σκεφτούν γιατί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης τους αποθεώνουν όταν λίγα μόνο χρόνια πριν βρίσκονταν απέναντι τους, καταγγέλλοντας σκοπιμότητες προκειμένου να μπλοκάρει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να μπλοκαριστεί ο έλεγχος των χρεών τους αλλά και ο έλεγχος των μεγάλων λιστών των φοροφυγάδων.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση επανεκλέγηκε με σκοπό να εφαρμόσει την συμφωνία του Ιουλίου, τηρώντας παράλληλα τις «κόκκινες γραμμές» της. «Δεν θα κόψουμε για 12η φορά τις συντάξεις, θα προστατεύσουμε την 1η κατοικία, δεν θα απελευθερώσουμε τις απολύσεις, θα προχωρήσουμε με το παράλληλο πρόγραμμα μας και θα βάλουμε τέλος στην διαφθορά και την φοροδιαφυγή αλλά και στην αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», είπε ο πρωθυπουργός.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here