Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν απαντά για Siemens, κάνει μπούλιγκ σε δικαστές

 

Να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα, και κυρίως στο αν υπήρξε σκάνδαλο Siemens στη χώρα με συμμετοχή κάλεσε στην δευτερολογία του τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός. «Αν θέλετε συμφωνία αλήθειας, να ανεβείτε στο βήμα της Βουλής και να πείτε αλήθειες», είπε.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πει αν υπήρξε «σκάνδαλο Siemens», αλλά και να αναφερθεί στα «θαλασσοδάνεια της Ν.Δ.».

«Αντίθετα φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε την περιβόητη ιστορία για το Πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του , έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς».

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών. «Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2015 δεν έγινε κανένα πλειστηριασμός στην Ελλάδα ενώ το 2016 έχουν προγραμματισθεί 500, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται από τράπεζες, αλλά από ΔΟΥ σε συνεργασία με δήμους. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση να προστατέψει την α’ κατοικία για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών.  «Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο Πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το Δημόσιο».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here