Τσίπρας: Οι τράπεζες να ενισχύσουν την οικονομία- Σταθερό φορολογικό

Όποια προσπάθεια για την έξοδο από κρίση δεν μπορεί παρά να περνά από την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, ώστε οι τράπεζες να επιτελούν τον βασικό τους ρόλο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του προγράμματος της ΕΤΕ Αct4Greece.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη οι τράπεζες να ξαναπαίξουν τον ουσιαστικό τους ρόλο, να χρηματοδοτήσουν δηλαδή την πραγματική οικονομία.

«Η κρίση ξεκίνησε από τον τραπεζικό κλάδο, οδήγησε στη συρρίκνωση της ρευστότητας, τελικά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον κύριο κορμό της οικονομίας, στην επιχειρηματικότητα και στα ελληνικά νοικοκυριά», σημείωσε.

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός, η πολυετής ύφεση επέφερε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις οδηγώντας τη χώρα σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, ανθρωπιστική κρίση.

Όλοι οι κοινωνικοί δείκτες που αφορούν τη φτώχεια και την ανεργία επιδεινώθηκαν δραματικά στα χρόνια της κρίσης, ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την EΛΣΤΑΤ , στο τέλος του 2014 το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 26,5% ένα πρωτοφανές ποσοστό για χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat, σημείωσε ακόμη ότι το 36% των Ελλήνων βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας.

«Από την ανάληψη της διακυβέρνησης και αντιμέτωποι με αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, προτεραιότητά μας κορυφαία αποτέλεσε να βρουμε τρόπο να περιορίσουμε την κρίση αυτή, είπε και έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι προωθείται η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here