Τσίπρας: Νέο όραμα για την Ευρώπη-Ολάντ: Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα-Ρέντσι: Κοινωνική Ευρώπη

 

Σε σημαντικά βαρύνουσα συμφωνία για την στροφή της πορείας της Ευρώπης προς ένα νέο όραμα, που θα εμπνέει τους λαούς της, με ανάπτυξη αντί λιτότητας, με απασχόληση και αλληλεγγύη αντί των περικοπών και της ανεργίας, με δημοκρατία και σεβασμό δικαιωμάτων αντί της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Μιά κοινωνική Ευρώπη, μια Ευρώπη της ομορφιάς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη τσίπρα που έδωσε την ευκαιρία να γίνει αυτή η συνάντηση.

«Το σημαντικότερο γεγονός είναι η παρουσία μας και πραγματοποίηση της συνόδου, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας,

«Εχουμε ανάγκη από ένα νέο όραμα για την Ευρώπη, Η Ευρώπη πρέπει να ξαναεμπνεύσει τους λαούς της. Να ενισχυθεί ο ρόλος της», πρόσθεσε.

Συμφώνησε με τη θέση του Γάλλου προέδρου, ότι σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται σήμερα στη Μεσόγειο.

Χαρακτήρισε τη σύνοδο, θετική συμβολή για το μέλλον της Ευρώπης. «Δεν είμαστε ούτε επιθυμούμε να είμαστε άλλη μια διαίρεση της Ευρώπης», είπε, προσθέτοντας ότι «η ενότητα της Ευρώπης περνάει και από τα ζητήματα της οικονομίας.».

Η επόμενη σύνοδος στη Πορτογαλία, ανακοίνωσε και κατέληξε: Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη».

Ολάντ

Αφού ευχαρίστησε τον Αλ. Τσίπρα , ο Γάλλος πρόεδρος, είπε ότι χρειαζόμαστε ενότητα και συνοχή για να δώσουμε ελπίδες στην Ευρώπη. Οι χώρες της Μεσογείου να συμβάλουν στην έναρξη συνεργασίας, μαζί με τις αφρικανικές χώρες, που είναι χρήσιμη για την ασφάλεια και την οικονομία.

«Οι χώρες της Ν. Ευρώπης αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο όνομα ης Ευρώπης, ιδίως στο τομέα των προσφύγων, τόνισε.  «Στη Μπρατισλάβα, να δώσουμε ώθηση στη προστασία συνόρων, στα θέμα μετανάστευσης χωρίς να αποκλείουμε το άσυλο».

«Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα», κατέληξε.

Υπέρ μιας κοινωνικής Ευρώπης, μιάς Ευρώπης της ομορφιάς όπως είπε, τάχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, ευχαριστώντας τον πρωθτυπουργό για την πρωτοβουλία του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here