Τσίπρας: Ισχυρός ενεργειακός κόμβος η Αλεξανδρούπολη

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, με στόχο την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου γίνονται έργα αναβάθμισης, ενώ κατασκευάζεται και ο TAP και δημιουργείται πλωτή αποθήκη υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα περνά μία περιπέτεια τα τελευταία χρόνια με απώλεια ΑΕΠ την πενταετία 2010-2014, το λιμάνι άντεξε» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση το τελευταίο 18μηνο κατάφερε να εξασφαλίσει «και το τελευταίο ευρώ» από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στις 11:00 θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12:15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στις 13:00 το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

Στις 14:00 θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 14:45 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here