Τσίπρας για άδειες: Ολοι ίσοι απέναντι στο νόμο-Για στήριξη ευπαθών ομάδων το τίμημα

 

ΦΩΤΟ: IN TIME(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

«Ο τρόπος που έγινε η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έδειξε ότι σ αυτόν τον τόπο όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τον διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές ‘άδειες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του τμήματος της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο έως το Κιάτο.

«Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο μετά από 27 χρόνια ανομίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και έτσι θα συνεχίσει, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση εξέπεμψε το σήμα ότι πλέον οι νόμοι ισχύουν για όλους και πως οι διαγωνισμοί είναι αδιάβλητοι και οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πολιτικά παιχνίδια. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον μέχρι τέλους» υπογράμμισε.

Οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει τα έξι χρόνια της κρίσης θα πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει δίκαιο και ισονομία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν υψηλή φορολογία και άλλοι να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες, ξεπερνάμε τις παθογένειες του παρελθόντος, στέλνουμε το μήνυμα και προς τα έξω ότι υπάρχει μια νέα Ελλάδα, τόνισε.

Επίθεση στη ΝΔ

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα, και χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και στο κατεστημένο των ΜΜΕ που δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη» σημείωσε.

Παρατήρησε ότι αν δίνονταν 10 άδειες προς 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, όπως πρότειναν κάποιοι, τα έσοδα για το δημόσιο θα ήταν μόλις 30 εκατ. ευρώ, πολύ λιγότερα από τα 246 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα Ταμεία του δημοσίου τώρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη ΝΔ να αλλάξει στάση και να συναινέσει προκειμένου να τελειώσει η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ.

Οσον αφορά το τίμημα των 246 εκ. ευρώ, ο πρωθυπουργός είπε πως τα 2/3 του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017, θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Τέρμα οι αεριτζήδες, σημείωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Έτσι θα σταλεί και το μήνυμα ότι τελειώνουν οι παθογένειες του παρελθόντος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here