Τροπολογία του υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη θέσπιση της «κάρτας φιλάθλου»

Τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, βάσει της οποίας θα τεθεί σε ισχύ το ηλεκτρονικό εισητήριο για τους φιλάθλους, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τα συστήματα ηλεκτρονικού εισητηρίου των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, όπου θα υπάρχουν καταχωρημένα τα στοιχεία των φιλάθλων.

Τα στοιχεία των φιλάθλων και οι κωδικοί που θα βρίσκονται στην «κάρτα φιλάθλου», θα βρίσκονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων, η οποία θα τελεί υπό την προστασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη συγκεκριμένη κεντρική βάση δεδομένων θα καταγράφονται και οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων, οι οποίες αφορούν πράξεις βίας σε αθλητικούς χώρους, και επιπλέον, στα συγκεκριμένα πρόσωπα θα απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις της τροπολογίας θα αφορούν τη «Superleague», δηλαδή την πρώτη επαγγελματική κατηγορία στο ποδόσφαιρο, καθώς και την Α1 κατηγορία μπάσκετ.

Με την θέσπιση της εν λόγω τροπολογίας, δεν θα επιτρέπεται η έκδοση εισιτηρίου για αγώνες της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε άτομα που δεν θα είναι καταχωρημένα στο σύστημα και δεν θα είναι κάτοχοι της λεγόμενης «κάρτας φιλάθλου», με την εξαίρεση σε πρόσωπα με αναγνωρισμένη προσφορά στο χώρο του αθλητισμού.

Η τροπολογία αυτή, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά το λαθρεμπόριο καπνού, το οποίο τίθεται σε ψηφοφορία ενόπιον της Ολομέλειας της Βουλής σήμερα το βράδυ.

Αναλυτικά η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εδώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here