Τρομοκρατία, προσφυγικό συζήτησαν Τσίπρας-Ερντογάν

Με την συνάντησή που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, ολοκληρώθηκαν η επίσκεψη και οι επαφές που είχε στη τουρκική πρωτεύουσα, οΈλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο το θέμα της τρομοκρατίας και το προσφυγικό. Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Άγκυρας με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με την συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των λαών Φιγκέν Γιουκσέκνταγ (φωτογραφία παρακάτω).

Το μήνυμα Τσίπρα από το ταξίδι του στην Τουρκία είναι, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, ότι αν και για να αντιμετωπιστεί συνολικά το προσφυγικό πρέπει να λυθεί το συριακό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που να οδηγεί στον περιορισμό των ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε διμερής ελληνοτουρκική συνεργασία και συντονισμός με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση των διακινητών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here