» Τρελαθήκαμε στη Δανία; Η αυτοάμυνα είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Συνέβη κι αυτό. Στη Δανία. Οταν η Δικαιοσύνη είναι τόσο μακριά από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.  Νεαρή έφηβη βρέθηκε κατηγορούμενη  επειδή  ψέκασε με σπρέι πιπεριού τον επίδοξο βιαστή της.
Η 17χρονη έφηβη κοπέλα δέχτηκε επίθεση στο κέντρο της μικρής πόλης Σόντερμποργκ, από έναν άνδρα που μιλούσε αγγλικά. Ο άνδρας την έριξε στο έδαφος, προσπάθησε να της ξεκουμπώσει το παντελόνι και να την γδύσει. Ωστόσο η 17χρονη κατάφερε να ψεκάσει τον δράστη με ένα σπρέι πιπεριού που είχε μαζί της κι έτσι απέτρεψε  τον βιασμό της.

Ο επίδοξος βιαστής κατάφερε να ξεφύγει και διαφεύγει της σύλληψης, ενώ δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αντίθετα η 17χρονη είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή της παράνομα το σπρέι και καλείται μάλιστα να πληρώσει πρόστιμο 67 ευρώ.

Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Το περιστατικό άνοιξε την κουβέντα περί αυτοάμυνας στη χώρα, με τους χρήστες του διαδικτύου να το σχολιάζουν ποικιλοτρόπως. «Κάτι είναι τελείως λάθος στο δανέζικο σύστημα…Η αυτοάμυνα είναι ανθρώπινο δικαίωμα» έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος διερωτήθηκε: «Ίσως ο δράστης θα πρέπει να διεκδικήσει αποζημίωση…Τρελαθήκαμε στην Δανία;».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here