Τραμπ: Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να φύγει μετά τις αναφορές σε δολοφονία Χίλαρι

Αν μη τι άλλο, ο Ντόναλντ Τραμπ ξέρει να ταράζει τα νερά. Μόνο που το κάνει με τρόπο που ούτε πολιτικά ορθός είναι, ούτε συνάδει πολλές φορές με τις στοιχειώδεις απαιτήσεις του ρόλου, ως υποψήφιου προέδρου της μεγαλύτερης υπερδύναμης του κόσμου.

Αλλες φορές μάλιστα όπως έγινε χθες, κάνει δηλώσεις που εμμέσως παραπέμπουν σε χρήση όπλων κατά της αντιπάλου του υποψηφίας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Η εκ των υστέρων επιχειρηματολογία του, ότι έκανε χιούμορ, ότι τα ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του για να ευνοήσουν την Χίλαρι και η εξήγησή ότι αναφερόταν στη δύναμη της ψήφου όσων κατέχουν όπλα στις ΗΠΑ, μάλλον δεν έπεισε κανέναν. Ακόμη κι εντός του κόμματος του, πολλοί είναι εκείνοι που απευθύνουν έκκληση στην ηγεσία των Ρεπουμπλικανών να τον απομακρύνουν από την θέση του υποψηφίου. Αντιμέτωπος με θύελλα αντιδράσεων ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα περί «δολοφονίας» Χίλαρι Κλίντον.

Ο πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν, ο πλέον υψηλόβαθμος εκλεγμένος Ρεπουμπλικάνος είπε ότι το «αστείο» του Ντόναλντ Τραμπ ήταν «ακατάλληλο».

Οι χρήστες στο Twitter εξέφρασαν την οργή τους για τα σχόλια του Τραμπ, ενώ ο παρουσιαστής Τζο Σκάρμπορο -πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων- κάλεσε σε editorial στην εφημερίδα Washington Post το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να απομακρύνει τον Τραμπ από τη θέση του υποψηφίου προέδρου.

Δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos δείχνει ότι το 44% 1.162 ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν, εκτιμούν ότι ο Τραμπ πρέπει να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία.

Ο Τζον Νεγκροπόντε, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ υπό τον Τζορτζ Μπους και ο Ρεπουμπλικάνος Κρις Σάις είναι ανάμεσα σε αυτούς που έστρεψαν τα «πυρά» τους κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει και λέει όλα αυτά που η μαμά μου και ο μπαμπάς μου με δίδαξαν να μη λέω και να μην κάνω ποτέ. Δεν κατανοεί τις βασικές απαιτήσεις του να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ. Και, ειλικρινά, είναι επικίνδυνος» τονίζει.

Η καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που καλεί Ρεπουμπλικάνους και ανεξάρτητους να εκφράσουν τη στήριξή τους στην υποψήφια των Δημοκρατικών. Πενήντα ανώτερα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και ανεξάρτητοι έχουν ήδη πει ότι θα την ψηφίσουν.

Σύμφωνα με το CNN, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επικοινώνησαν με την εκστρατεία του Τραμπ για τα σχόλιά του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here