Τραβάει το σκοινί ο Χρυσόγονος

Επιμένει ο ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος στις δηλώσεις του που ενοχλησαν το Μαξιμου και  (σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ) ερωτώμενος για το αν του προκαλεί αγωνία η ειρωνική σχολιασμός των κυβερνητικών κύκλων σε όσα είπε περί Καρανίκα και Νοτοπούλου, λέει:

* «Αγωνία για τον εαυτό μου δεν έχω καμία. Οι φιλοδοξίες που είχα ήταν για καριέρα πανεπιστημιακή και νομική. Έχω αγωνία για τον τόπο και τους ανθρώπους. Έχω αγωνία για τους νέους μας, έχω αγωνία για τον Ελληνισμό που αργοπεθαίνει. Υπάρχει μια κατάσταση που, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει στην χρεοκοπία και στην αποψίλωση της χώρας. Αυτή την κατάσταση θα την αντιστρέψουμε με σχέδιο. Δεν θα την αντιστρέψουμε με λόγια, ποιος είπε τι κ.λπ.  Αναφορικά με  το συμβούλο του Πρωθυπουργού, Νίκο Καρανίκα, αυτό είναι γνωστό, δεν είπα κανενα μυστικό. Δεν θέλω να κάνα άλλα σχόλια, γιατί δίνουν τροφή σε εσωκομματική εσωστρέφεια».

Οταν ρωτήθηκε για άρθρο της «Αυγής» που του ζητούσε ουσιαστικά να παραιτηθεί είπε

«Δεν θα υπαγορεύσω σε κανέναν δημοσιογράφο τι θα γράψει, αλλά και κανείς δημοσιογράφος δεν θα υπαγορεύσει σε εμένα στάση»

Ερωτήθηκε όμως και για τις σοβαρές διαφωνίες του με το ΣΥΡΙΖΑ και αν σκέφτεται να αποχωρήσει

«Είναι δεδομένο ότι εκλέχτηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να είσαι βουλευτής δεν σημαίνει ότι έχεις υποχρέωση σιωπής και να αποκρύπτεις τις απόψεις σου. Αν ερχόμουν σε αντίθεση με την συνείδησή μου θα παραιτούμουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό. Επιτρέπει και απαιτεί να έχουν άποψη οι βουλευτές. Με αυτούς τους όρους προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους τηρώ».

Ο ευρωβουλευτής ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές απάντησε ότι «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν είναι αυτοσκοπός να είμαι υποψήφιος. Αν κρίνω ότι είναι χρήσιμο θα το αξιολογήσω»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here