Τράπεζα Πειραιώς: Ο SSM διέκοψε συνεδρίαση του ΔΣ για επιλογή νέου CEO

Με email που έφτασε την ώρα συνεδρίασης του Δ.Σ της Τράπεζας Πειραιώς για την ανάδειξη του νέου CEO της Τράπεζας, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, ζήτησε και πέτυχε τη διακοπή  της διαδικασίας.

Στην επιστολή δεν αναφέρονται τα αίτια παρέμβασης του SSM, δηλαδή δεν κάνει λόγο για έλεγχο των δυο υποψηφιοτήτων (Χρ. Παπαδόπουλος και Ανθιμος Θωμόπουλος) και απλά ζητούσε τη διακοπή και την αναβολή επ αόριστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς κάνουν λόγο για πραξικόπημα από την πλευρά του SSM και εκτιμούν ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα.

 Κατόπιν πάντως των εξελίξεων η συνεδρίαση διεκόπη και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς, το ΔΣ θα συγκληθεί πάλι την Παρασκευή.

 

«Έκπληξη» εκφράζουν κύκλοι της Αντιπροεδρίας 

Την έκπληξη τους εκφράζουν κύκλοι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζας Πειραιώς και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here