Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία στελέχους του AKP

Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αξιωματούχο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη νοτιοανατολική Τουρκία αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονική επίθεση εναντίον στελέχους του κυβερνώντος κόμματος που σημειώνεται τις τελευταίες δύο ημέρες στην περιοχή – Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία.

Ο Ντεριάν Ακτέρτ, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του AKP στην πόλη Ντίκλε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, δέχθηκε επίθεση στο γραφείο του στις 22:30 της Δευτέρας (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και οι δράστες φέρονται να είναι μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός βενζινάδικου το οποίο ανήκει στον Ακτέρτ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του επί τόπου. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν άλλα θύματα από την επίθεση, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, άγνωστοι δράστες σκότωσαν τον Αϊντίν Μούστου, αναπληρωτή επικεφαλής του AKP στην πόλη Οζάλπ της επαρχίας Βαν, περίπου 350 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντιγιάρμπακιρ.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία 

Η ένοπλη οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη δολοφονία ενός αξιωματούχου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Είναι η δεύτερη παρόμοια δολοφονία που σημειώνεται μέσα σε λίγες ημέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Ντεριάν Άκτερτ, επικεφαλής του παραρτήματος του AKP στον τομέα Ντίκλε του Ντιγιάρμπακιρ, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο γραφείο του αργά χθες Δευτέρα, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Η ένοπλη πτέρυγα του PKK ανέφερε στην ιστοσελίδα της πως μαχητές έθεσαν στο στόχαστρο τον Άκτερτ λόγω της συνεργασίας του με το κράτος στη μάχη κατά του PKK.

Την Κυριακή είχε δολοφονηθεί ο Αϊντίν Μουστού, αναπληρωτής ηγέτης του AKP στην περιοχή Οζάλπ της Βαν, μιας πόλης που βρίσκεται 350 χλμ. ανατολικά του Ντιγιάρμπακιρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here