Το ταχύπλοο που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα έτρεχε με 21 μίλια

Ταχύτητα τουλάχιστον 21 μιλίων την ώρα φέρεται να είχε το μοιραίο ταχύπλοο στην Αίγινα, ο οδηγός του οποίου σκόρπισε το θάνατο την Τρίτη εμβολίζοντας λάντζα με 4 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Στην χθεσινή κατάθεσή του στον εισαγγελέα και σύμφωνα με όσα έχει πει στις λιμενικές αρχές, ο 77χρονος χειριστής του σκάφους υποστήριξε ότι έτρεχε με 21 μίλια στο στενό πέρασμα μεταξύ Πέρδικας (Αίγινα) και της νήσου Μονής.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας την ταχύτητα αυτή «αδιανόητη». Άλλες πληροφορίες και εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο 76χρονος φερόμενος ως δράστης «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στη Moνή και την Πέρδικα να τρέχει κανείς με ταχύτητα».

Δήλωσε δε ότι το θαλάσσιο πέρασμα από την Πέρδικα στη Μόνη επιχειρούν να το περάσουν κολυμπώντας ακόμη και κολυμβητές. «Δεν το συνιστώ είναι ανεύθυνο» επισήμανε ο υπουργός.

Στο μεταξύ ο υπουργός προανήγγειλε την αναθεώρηση των κανονισμών ασφαλείας στη θάλασσα.

Έρχεται όριο ταχύτητας στη θάλασσα

Χαρακτηριστική των κενών στους κανονισμούς ασφαλείας ήταν η αναφορά του υπουργού Ναυτιλίας ότι σήμερα δεν υπάρχει νομικός περιορισμός σε ό,τι αφορά την ταχύτητα πλεύσης. «Πρέπει να υπάρχει όριο ταχύτητας για τα περάσματα, δεν νοείται να μην υπάρχει δεν υπάρχει νομικός περιορισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Πολιτεία και όλοι μας είμαστε υπόλογοι όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά περιστατικά» πρόσθεσε ο Θόδωρος Δρίτσας, διευκρινίζοντας πάντως ότι η προεργασία για τις αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας είχε ξεκινήσει πριν το ναυτικό δυστύχημα.

Δίπλωμα και σε μικρές ιπποδυνάμεις

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός δήλωσε ότι επανεξετάζεται όλο το πλαίσιο αδειοδότησης της ικανότητας κυβέρνησης σκάφους από οποιονδήποτε παίρνει άδεια, υπογραμμίζοντας πως «δεν δικαιολογείται να μην υπάρχει άδεια για τη μικρή ιπποδύναμη». Από μια ηλικία και μετά η ικανότητα του οδηγού πρέπει να ελέγχεται ανά έτος, όχι ανά τριετία» τόνισε ο υπουργός.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης με ΜΚΟ για τα ζητήματα της ασφάλειας της θάλασσας, με καταγραφή όλων των επικίνδυνων σημείων, ενώ τους προηγούμενους δύο μήνες πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 8.000 έλεγχοι.

O αδερφός του καπετάνιου της λάντζας λέει πως δεν οδηγούσε αυτός

Την ίδια ώρα, βέβαιος ότι ο 77χρονος δεν είναι ο δράστης του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, δηλώνει ο αδελφός του νεκρού καπετάνιου της λάντζας.

Μιλώντας την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ καταγγέλλει μάλιστα ότι ο χείριστης του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του, σημειώνοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ο δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here