Το Σάββατο συγκαλείται η Βουλή, την Κυριακή η ψηφοφορία για Πρόεδρο

Το πρωί του Σαββάτου θα συγκληθεί σε συνεδρίαση η νέα Βουλή και θα γίνει η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη που υπογράφεται από τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, που θα προεδρεύσει στη διαδικασία, η τελετή θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί.

Ο κ. Κακλαμάνης θα προεδρεύσει, καθώς Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει Από την προηγούμενη Βουλή δεν εξελέγη ο Α’ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης ενώ και η Γ’ Αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεν επανεξελέγη.

Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής, ενώ θα ακολουθήσει το μεσημέρι η ψηφοφορία για την εκλογή των λοιπών μελών του Προεδρείου ώστε την Δευτέρα να αρχίσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Με αυτές τις συνεδριάσεις κηρρύσσεται η έναρξη της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Οπως όλα δείχνουν, νέος Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο Νικ. Βούτσης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here