Το πρώτο repair cafe στην Ελλάδα είναι γεγονός

 

Το πρώτο Repair Cafe στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ανοιξε τις πόρτες του στο Ακταίο, στην Πάτρα και θα λειτουργεί κανονικά από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Εδώ μπορείτε  να φτιάξετε  τις χαλασμένες συσκευές σας , υπάρχουν εθελοντές γι αυτό το σκοπό, και ταυτόχρονα να πιείτε το καφέ σας.

Τι διαφορετικό έχει τούτο το cafe; Είναι  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση  με την επωνυμία  «Ανακυκλώνω στην πηγή» και στήθηκε για να ενισχύσει τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.  O στόχος της είναι το μοίρασμα της γνώσης για τις επισκευές. Όποιος δεν θέλει να πάρει πίσω το επισκευασμένο αντικείμενο από το Repair Cafe, τότε η ΚΟΙΝΣΕΠ αναλαμβάνει να το δωρίσει σε  διάφορες δομές ή σχολεία.

Ήδη, όταν λειτουργούσαμε σε πειραματικό στάδιο, κάποια αντικείμενα που είχαμε επισκευάσει (π.χ. οθόνες υπολογιστών) τα χαρίσαμε σε λύκειο στην Πάτρα», αναφέρει ο κ. Νικολαδάκης, η ψυχή του Repair cafe,  και προσθέτει ότι για τις επισκευές τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

H λογική του Repair Cafe μπορεί να βρει «εφαρμογή» και σε άλλους χώρους όπως σύλλογοι, σχολεία, καφετέριες, καταστήματα, «φτάνει να υπάρχουν εθελοντές που θέλουν και μπορούν, βέβαια, να βοηθήσουν. Εξάλλου, είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει το μοίρασμα της γνώσης για τις επισκευές – κατασκευές στις γειτονιές μας».

Σημειώνεται ότι το πρώτο ελληνικό Repair Cafe συγκαταλέγεται στην παγκόσμια αλυσίδα επαναχρησιμοποίησης RepairCafe.org, που αριθμεί πάνω από 1.025 σημεία σε όλον τον κόσμο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here