Το πρώτο «ανθρωπάκι» Lego με αναπηρία

Την πρώτη φιγούρα σε αναπηρικό αμαξίδιο παρουσίασε η εταιρία Lego σε έκθεσή της στο Toy Fair της Νυρεμβέργης στη Γερμανία. Τα «ανθρωπάκια» θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό τον Ιούνιο και αναμένεται να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της περιοθωριοποίησης των παιδιών με αναπηρία  (ΑμεΑ).

Ο χαρακτήρας που εμφανίζεται στο αναπηρικό αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό η εταιρεία των Lego είχε κατηγορηθεί για έλλειψη διαφορετικότητας στις φιγούρες της. Η καμπάνια #ToyLikeMe, που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 20.000 υπογραφές, είχε ζητήσει από τη Lego να δημιουργήσει φιγούρες με «ειδικές ανάγκες».

«Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα υπάρχει μια φιγούρα με αναπηρικό αμαξίδιο στη νέα Lego City, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς», σημείωσε ο Emma Owen, εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Πολλοί γονείς μας λένε πως είναι σημαντικό να έχουν παιχνίδια με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν επειδή βοηθούν την αυτοπεποίθησή τους και το αίσθημα ότι ανήκουν στην κοινωνία», ανέφερε ο Pasca Lane από την φιλανθρωπική οργάνωση Scope.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here