Το Πρόβλημα!

 

του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Είναι πολύ πιθανό ότι το προσφυγικό σήμερα είναι για τη χώρα μας πιο σοβαρό και από την οικονομική κρίση που μας έχει καταβάλει εδώ και χρόνια.

Ανήκουμε βέβαια σε μια εύφλεκτη γεωγραφικά περιοχή »περικυκλωμένοι»εδώ και καιρό από κορυφαία θερμά γεγονότα που άγγιξαν την πατρίδα μας: Εμφύλιος και πολεμική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, πολεμικές αντιπαραθέσεις στην Ουκρανία, στη Λιβύη (που γεωγραφικά είναι πιο κοντά σ’εμάς απ’ότι στην Τουρκία), στο Ιράκ,στη Συρία, αλλά και η αντιπαράθεση των Τούρκων με τους Κούρδους δεν είναι μακριά από εμάς.

Το αποτέλεσμα αυτής της αναταραχής μας επηρεάζει και διαμέσου του τεράστιου προσφυγικού κύματος που κατά κάποιο τρόπο έχει εξουδετερώσει αρκετές πιθανές αντιδράσεις μας. Στο παιχνίδι αυτό στη γειτονιά μας έχει μπει δυναμικά και η Ρωσία αλλά και το ΝΑΤΟ με το πρόσχημα του προσφυγικού. Ας ευχηθούμε να μην οδηγηθούμε σε μια νέα τραγωδία.

Όσον αφορά το προσφυγικό η ελληνική στάση είναι η ενδεδειγμένη που τιμά την πατρίδα μας. Όμως καθώς το θέμα αυτό χρησιμοποιείται από διάφορες δυνάμεις ως μέσο πίεσης κατά της χώρας μας πρέπει να σκεφθούμε πολύ σοβαρά και να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις συλλογικά και με πνεύμα ευθύνης.

Η σημερινή κατάσταση στον κόσμο θυμίζει ως ένα βαθμό τη μεταναπολεόντια εποχή όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής επιχείρησαν να επιβάλουν μια νέα τάξη πραγμάτων στον ευρωπαϊκό κυρίως χώρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here