Το «πλοίο των γυναικών» σπάει τον αποκλεισμό της Γάζας

Το «πλοίο των γυναικών», που έχει στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, πέρασε την Τετάρτη το πρωί τη γραμμή των 100 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το όριο μετά το οποίο συνήθως επεμβαίνει το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ εμποδίζοντας τα πλοία να προχωρήσουν.

Στο πλίο επιβαίνουν περίπου 15 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, επιβαίνουν στο Zaytouna- Oliva.

«Το Zaytouna – Oliva πέρασε το μοιραίο όριο των 100 ναυτικών μιλίων και όλα πάνε καλά», δήλωσε η Κλοντ Λεοστίκ σε τηλεφωνική επικοινωνία. Το πλοίο βρισκόταν το πρωί της Τετάρτης σε απόσταση 80 μιλίων από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ότι οι Αρχές της χώρας δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να φτάσει στην ακτή και ότι θα το σταματήσουν για να το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ασντότ.

Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει μέσω θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβλήθηκε από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006. Όλες όμως ήταν αποτυχημένες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here