Το κουαρτέτο φεύγει τη Τρίτη-Νέο σχέδιο συμφωνίας από τους θεσμούς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συνεχείς και μαραθώνιες είναι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Ομως οι επικεφαλής των κλιμακίων αναχωρούν την Τρίτη από την Αθήνα, λόγω της «Ημέρας των Ευχαριστιών» στις 24 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, χωρίς να κλείσουν θεμελιώδη θέματα όπως τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό του 2018 και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Το βράδυ οι συζητήσεις διακόπηκαν για λίγο προκειμένου οι εκπρόσωποι των θεσμών να καθαρογράψουν ένα νέο σχέδιο συμφωνίας, το οποίο περιέχει τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα επιδοθεί εντός της ημέρας στο οικονομικό επιτελείο για εκ νέου συζήτηση.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών μερικές από τις ελληνικές παρατηρήσεις «μπορεί να τις δεχθούν, μερικές να μην τις δεχθούν και μερικές να μετατεθούν».

Σύμφωνα με τον παράγοντα ανοιχτά παραμένουν υπάρχουν 6-7 μικρά ανοικτά θέματα «που μπορεί να γίνουν 2-3» καθώς και τα τρία πιο μεγάλα: Τα εργασιακά, το δημοσιονομικό και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here