Το ΔΝΤ αναβάλει την επιστροφή των θεσμών- Ρεαλισμό ζητεί ο Τσίπρας και προβλέπει Πάσχα με ανάσταση της οικονομίας

Η σκληρή γραμμή του ΔΝΤ τόσο στο δημοσιονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί όσο και στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επισημοποίησε τις μεγάλες διαφορές μέσα στους θεσμούς και ανέβαλε, προς το παρόν, την άμεση επιστροφή των εκπροσώπων τους στην Αθήνα προκειμένου να αρχίσει η κρίσιμη αξιολόγηση.

Με αφορμή και την εξέλιξη αυτή, ο έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε το Ταμείο να επανέλθει στο ρεαλισμό και να αποφασίσει εάν θέλει να συμμετάσχει στο ισχύον πρόγραμμα ή όχι και προέβλεψε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν έως τις 10 Μαρτίου.

«Πρέπει να πούμε στο ΔΝΤ ή συμφωνείς με το πρόγραμμα ή όχι και φεύγεις», τόνισε ο  κ. Τσίπρας ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει χωριστό πρόγραμμα με το ΔΝΤ.

Το Πάσχα θα έχουμε μαζί μαι την ανάσταση της οικονομίας», συμπλήρωσε, εννοώντας ότι έως το ΄τέλος Μαρτίου η θετική αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί.

H άκαρπη συζήτηση στο ΕuroWorkingGroup 

Η συζήτηση που έγινε για την Ελλάδα στην Ομάδα Εργασίας (ΕWG) του Εurogroup, που συνεδρίασε για να προετοιμάσει την τακτική συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, την προσεχή Δευτέρα δεν κατέληξε σε συμφωνία.Η σκληρή στάση του ΔΝΤ μπλοκάρει κάθε ελπίδα συμφωνίας και πολλοί απορούν για τη σκοπιμότητα αυτής της στάσης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here