Το γυμνό κορμί του Ιγκι Ποπ εμπνέει 21 ζωγράφους

Είκοσι ένας καλλιτέχνες από 19 έως 80 ετών βρέθηκαν την 21η Φεβρουαρίου στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης για μια σπουδή γυμνού, στο πλαίσιο μιας μεγάλης έκθεσης που ετοιμάζει το Μουσείο του Μπρούκλιν. Πηγή έμπνευσής τους ο θρυλικός ρόκερ Ιγκι Ποπ και το γυμνό κορμί του. 

Οι πίνακες που θα προκύψουν από αυτήν την άσκηση θα εκτεθούν το προσεχές φθινόπωρο και μετά θα περιοδεύσουν σε όλες τις ΗΠΑ.

Το πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Iggy Pop Life Class» ήταν ιδέα του καλλιτέχνη Τζέρεμι Ντέλερ.

«Σε αυτή την άσκηση συγκεντρώνεσαι στην ανθρώπινη φόρμα. Οσο δε είναι θεμελιώδες στη διδασκαλία της ζωγραφικής αλλά και στην Ιστορία της τέχνης, άλλο τόσο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις το σώμα» είπε ο Τζέρεμι Ντέλερ και αναφερόμενος στο διάσημο μοντέλο προσέθεσε: «Για εμένα είναι απολύτως λογικό ο Ιγκι Ποπ να είναι το αντικείμενο μιας τέτοιας άσκησης. Το κορμί του είναι στο επίκεντρο της κατανόησης της ροκ μουσικής και της αμερικανικής κουλτούρας. Ατό το κορμί έχει βιώσει πολλά. Και πρέπει να καταγραφεί».

Ο Ποπ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για ένα κονσέρτο για το Θιβέτ καθώς και να προωθήσει το νέο άλμπουμ του «Post Pop Depression» που δημιούργησε από κοινού με τον Τζος Χομ. Βρήκε όμως καιρό να εγκαταλείψει την παροιμιώδη υπερκινητικότητά του και να ξαπλώσει ακίνητος και ολόγυμνος σε ένα τραπέζι για χάρη της εικαστικής τέχνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here