Το ασφαλιστικό στη Βουλή-Ψηφίζεται μετά το Πάσχα παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Στη Βουλή κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από διήμερη διαβούλευση, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η κατάθεσή του νομοσχεδίου, συνδυάζεται με την αναγγελία του υπουργού Εργασίας, ότι επετεύχθη συμφωνία όσον αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκαν τα άρθρα για την διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων, για να επανέλθουν με άλλη ρύθμιση αργότερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συζήτηση για το σχέδιο νόμου στις αρμόδιες Επιτροπές αναμένεται να ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση περίπου στις 10 Μαΐου.

Η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του ασφαλιστικού παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, από εργαζόμενους και κυρίως του ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και κόντρα στη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές πολλές διατάξεις του. Ειδικότερα κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις για την ενοποίηση όλων των Ταμείων ιδιωτών και δημοσίων υπαλλήλων σ ένα Ταμείο και η ανυπαρξία αναλογιστικών μελετών, αν και ο υπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για παρεξήγηση, καθώς υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες.

Το νομοσχέδιο εδώ

Η αιτιολογική έκθεση εδώ 

Η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Η έκθεση δημόσιας διαβούλευσης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here