Το έγγραφο της SIEMENS που κατέθεσε ο Τσίπρας και καίει τον Μητσοτάκη

Θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρυφτεί, από την διαπλοκή αλλά η Siemens δεν τον αφήνει! Οσο κι αν επιχειρεί να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο της Siemens, που παραδέχθηκε ότι υπάρχει, ο αρχηγός της ΝΔ δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Είναι εκτεθειμένος προσωπικά στο σκάνδαλο αυτό.

Οσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει ότι για το περίφημο πανάκριβο τηλεφωνικό κέντρο  με το οποίο εξόπλισε το εκλογικό του κέντρο πλήρωσε το αντίτιμο, υπάρχουν έγγραφα που τον διαψεύδουν. Και αποδεικνύουν ότι αν πλήρωσε τελικά, το έκανε αφού αποκαλύφθηκε στο τύπο το συμβάν και αφού βέβαια, η μητρική Siemens δεν έκανε δεκτό το αίτημά του τότε επικεφαλής της Siemens Eλλάς Μ. Χριστοφοράκου για δωρεά του τηλεφωνικού κέντρου στον κ. Μητσοτάκη!

Το έγγραφό που αναμιγνύει προσωπικά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο σκάνδαλο της Siemens, ανέσυρε από τη δικογραφία και το προσωπικό ημερολόγιο της κ. Τσακάλου, της γραμματέως του τότε ισχυρού άνδρα της  Γερμανικής εταιρίας, Μ. Χριστοφοράκου, ο πρωθυπουργός. Και το κατέθεσε στη Βουλή, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ποιοί είμαστε και τι διαδρομές έχει κάνει ο καθένας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και από το έγγραφο αυτό αποδεικνύεται πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε ζητήσει από τη Siemens να κάνει δώρο τον εξοπλισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εταιρεία όμως δεν δέχθηκε και έτσι ο πρόεδρος της Ν.Δ αναγκάστηκε καθυστερημένα να πληρώσει τηλεφωνικά κέντρα.Το έγγραφο εστάλη από την Κ. Τσακάλου, με ημερομηνία 25.01.2008, και παραλήπτη τον Χριστοφοράκο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το έγγραφο:

siemens-%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%cf%86%ce%bf

O πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης ότι ο «φυγόδικος Χριστοφοράκος στο ημερολόγιό του αναφέρει ότι είχε 60 συναντήσεις προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτακη και 365 φορές με την οικογένεια Μητσοτάκη!

Για τον Κήρυκα Χανίων

Για το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κήρυκα Χανίων ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη: «Παραδεχθήκατε ότι θα μπει σε ρύθμιση – έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να το κάνετε μετά από 10 χρόνια. Όμως ο πατέρας σας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι το δάνειο το ανέλαβε ένας εκ των εγγυητών. Εκθέτετε τον πατέρα σας. Η αλήθεια είναι ότι το δάνειο λήφθηκε το 2005 και ως το Δεκέμβριο του 2015 δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ. Τυπικά έπρεπε να είχε καταγγελθεί ενώ το ακίνητο είχε υποθηκευτεί ήδη μία φορά».

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια να απογαλακτιστεί από το όνομα που κουβαλά και να εμφανιστεί ως αυτοδημιούργητος. Αλλά δεν ξέρω πολλούς αυτοδημιούργητους μόλις επιστρέφουν στην Ελλάδα να πιάνουν δουλειά με 15.000 ευρώ μισθό. Εσείς μπήκατε στην πολιτική αξιοποιώντας το σημαντικό όνομα της οικογενείας σας», σχολίασε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Για τα δάνεια των κομμάτων υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δάνειο γύρω στα 8 εκατ. που εξυπηρετείται», ενώ για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ«ακόμα και αν εκχωρηθούν το 100% της κρατικής χρηματοδότησης, τα δάνεια της Ν.Δ. δεν αποπληρώνονται ούτε σε 122 χρόνια, ενώ του ΠΑΣΟΚ ούτε σε 443 χρόνια».

Σχολιάζοντας αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στη δευτερολογία του είπε ότι θα γίνουν πλειστηριασμοί εργατικών κατοικιών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο δήμαρχος Ευόσμου τον ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καν εργατική κατοικία στον δήμο, ενώ και η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης «μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός».

Η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της

Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή. Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «από την πρώτη στιγμή συμμαχήσατε με τις πιο ακραίες δυνάμεις του μιντιακού κύκλου για να ρίξετε εκλεγμένη κυβέρνηση».

«Εκλογές δεν γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρά μόνο αν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής. Αλλά εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε αρραγείς και ενωμένοι στα δύσκολα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής δεσμεύθηκε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω παρά μόνο για να πάρουμε φόρα. Θα τελειώσουμε με την υπόθεση της διαπλοκής και επιτέλους η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here