Τούσκ-Γιούνκερ: Περιμένουμε προτάσεις μέχρι Παρασκευή πρωί-Δεν αποκλείουμε το «μαύρο σενάριο»

 

Τελεσίγραφο πρός την ελληνική κυβέρνηση ότι ο χρόνος για την υποβολή πρότασης λήγει την Παρασκευή το πρώι και ότι κανένα σενάριο, όσο «μαύρο» κι αν είναι δεν αποκλείεται πλέον έστειλαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το μάυρο σενάριο για την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή», υπογράμμισε ο Ντ. Τούσκ.

Πρόσθεσε ότι καλούνται όλοι οι ηγέτες να βρουν κοινή συναίνεση. Αν δεν συμβεί, αυτό θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων. «Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, ενδέχεται η κατάληξη να είναι η χρεοκοπία των τραπεζών της Ελλάδας».

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η ευρωζώνη εχει προετοιμαστεί για το Grexit αλλα είναι κάτι που δεν το επιθυμεί.

«Θα ήθελα η ελληνική κυβέρνηση απο σήμερα μέχρι την Παρασκευή το πρωι να παρουσιάσει  αποφασιστικά  τις προτάσεις της. Σήμερα δεν ήταν σε θεση να το πράξει. Απόψε δεν καταφέραμε να βρούμε μια λυση. Εχει αποδυναμωθεί η διαπραγματευτική  θεση της ελλαδας» σημείωσε.

Πρέπει να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση προτασεις συνεκτικές και ολοκληρωμένες και θα δουμε προς ποια λυση θα κατευθυνθούμε. Δεν αποκλείω κανενα σενάριο.

Απορρίπτω όλες τις κατηγορίες ότι δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό, ότι είμαστε τρομοκράτες.

Πρέπει η Ελλάδα να μας πει που το πάει.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του χρέους ανέφερε: Είπα στην ελληνική κυβέρνηση και το ήξερε ο πρωθυπουργός ότι είχαμε κάθε διάθεση να το συζητήσουμε τον Οκτώβριο. Αυτο δεν είναι θέμα για τώρα αλλά τον Οκτώβριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here