Τούρκος δικαστικός ήρθε μαζί με πρόσφυγες στη Χίο και ζητεί άσυλο

Ένας  50χρονος τούρκος δικαστικός έφτασε με πλαστική λέμβο μαζί με πρόσφυγες στη Χίο και ζητεί άσυλο λέγοντας ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν

Ο Τούρκος δικαστικός εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αγίας Ελένης της Χίου, στις 6:00 σήμερα τα χαράματα, σε μικρή πλαστική βάρκα, μαζι με  έξι πρόσφυγες από τη Συρία.

Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του και ανέφερε ότι ανέβηκε στη βάρκα από ακτή νότια του Τσεσμέ στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας. Επίσης, τους έδειξε όλα τα προσωπικά έγγραφά του που πιστοποιούν την ιδιότητά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του.

Ο 50χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και θα μεταφερθεί  στην Αθήνα όπου και θα εξεταστεί το αίτημά του.

Εκτός από τους οκτώ στρατιωτικούς  που είχαν αιτηθεί ασύλου την ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκια, υπολογίζεται ότι έχουν ζητήσει άσυλο άλλα 4 άτομα που έχουν φτάσει με πλωτά μέσα στη χώρα, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από καμία επισημη  πηγή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here