Κυνική ομολογία Τουσκ: Οριστικά κλειστός ο Βαλκανικός διάδρομος με απόφαση των 28!

Την επίσημη θέση των 28 κρετών μελών της ΕΕ ότι οι παράτυπες ροές μεταναστών και προσφύγων κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν, εξέφρασε μέσω twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τουσκ ευχαριστεί ταυτόχρονα τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων οι οποίες δεν ανήκουν στην Ε.Ε.,δηλαδή τη Σερβία και την Πρώην Γιουσκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για την εφαρμογή «μέρους της απόφασης της Ε.Ε. για διακοπή των μεταναστευτικών ροών», ώστε η Ένωση να αντιμετωπίσει «τη μεταναστευτική κρίση».

Μετά την απόφαση της Αυστρίας να μειώσει δραματικά τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους άφηνε να διέρχονται από το έδαφός της ημερησίως και ακόμη περισσότερο όσων θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αυστριακό έδαφος, τόσο η Σλοβενία, μέλος της ζώνης Σένγκεν και της Ε.Ε., όσο και η Κροατία, μέλος της Ε.Ε. αλλά όχι και της Σένγκεν, προχώρησαν σε ανάλογα μέτρα.

 

Στα μέτρα ακολούθησαν Βελιγράδι και Σκόπια, κλείνοντας πρακτικά τη δίοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα προς βορρά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here