Τουσκ: Ας αφήσουμε το παρελθόν, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε

«Πριν από 2 εβδομάδες πιστεύαμε τότε ότι ήταν δυνατή μια συμφωνία. Σήμερα βλέπουμε ότι μας λείπει ο χρόνος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αλλά είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε, ας αφήσουμε το παρελθόν», δήλωσε από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Χθες είχαμε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Ζητήσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει τις απόψεις του για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει το αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια από το ΕΣΜ.

Όλες οι πλευρές της διαπραγμάτευσης έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, ζητώ από όλους να υπάρξει συναίνεση χωρίς νικητές και ηττημένους. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα σημαίνει το τέλος των διαπραγματεύσεων.

Η ανικανότητά μας να συμφωνήσουμε μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας και του τραπεζικού της συστήματος και είναι βέβαιο ότι θα είναι οδυνηρό για τον ελληνικό λαό. Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη και γεωπολιτικά και, αν έχει κανείς αυταπάτες ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες, είναι αφελής.

​Όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι. Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία διορία.

Όπως είπε και ο Πλούταρχος είναι εύκολο να ψέξει κανείς κάποιον, αλλά το να διορθώσει το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο. Ελπίζω η δική μας διόρθωση να είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι έλεγε ο Πλούταρχος», κατέληξε ο κ. Τουσκ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here