Τουρκικά άρματα και πυροβολαρχίες στα σύνορα με Συρία

Η Τουρκία ανέπτυξε σήμερα νέες συστοιχίες του πυροβολικού και τεθωρακισμένα στα σύνορά της με τη Συρία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρησή της για την κατάληψη ενός σημαντικού προπυργίου των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πολλά άρματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 10 συστοιχίες πυροβολικού αναπτύχθηκαν στο Ογκουζελί και το Καρκαμίς, στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Οι ενισχύσεις αυτές στάλθηκαν στην περιοχή των ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις στη Συρία σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη Αλ Μπαμπ, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους που προσπαθούν να ανακαταλάβουν οι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι σήμερα σκότωσε «12 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους» στον τομέα αυτό, όμως η πληροφορία αυτή δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί από άλλες πηγές.

Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η μάχη για την Αλ Μπαμπ έχει σχεδόν τελειώσει και επανέλαβε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς την πόλη Μανμπίτζ, στα ανατολικά, όπου βρίσκονται οι Κούρδοι που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

Η πόλη Καρκαμίς, όπου αναπτύχθηκαν σήμερα οι νέες τουρκικές δυνάμεις, απέχει 40 χιλιόμετρα βορείως της Μανμπίτζ.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας, που θεωρεί ότι οι οργανώσεις αυτές είναι «τρομοκρατικές» και πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Η Τουρκία έχει τονίσει ότι δεν θα στηρίξει καμία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα, της «πρωτεύουσας» του ISIS στη Συρία, αν συμμετάσχουν σ’ αυτήν οι Κούρδοι.

Ο Ερντογάν είπε το Σάββατο ότι το θέμα θα συζητηθεί με την αμερικανική κυβέρνηση μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here