Τουρκία: Συνέλαβαν τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Cumhuriyet

 

Τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας “Τζουμχουριέτ” η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση συνέλαβε σήμερα η τουρκική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση έγιναν αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των στελεχών της διεύθυνσης, αλλά και των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Την είδηση μετέδωσε το CNN Turk.

Υπενθυμίζεται ότι ο πριηγούμενος αρχισυντάκτης της εφημερίδας Α. Ντουντάρ, έχει διαφύγει και ζεί στο εξωτερικό μετά το πραξικόπημα, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό του καθεστώτος Ερντογάν και δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα της χώρας. Ο Ντουντάρ διώκεται στη Τουρκία για κακουργηματική κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, επειδή αποκάλυψε με φωτογραφίες και ρεπορτάζ ένα φορτηγό της ΜΙΤ γεμάτο όπλα με προορισμό τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας.

Ο Ντουντάρ διώχθηκε και συνελήφθη μετά από προσωπική μήνυση του Τούρκου προέδρου. Πρωτόδικα καταδικάσθηκε σε 5ετή κάθειρξη. Οπως τονίζει η ελευθερία του τύπου είναι υπό διωγμό στη Τουρκία, όπου πάνω από 100 δημοσιογράφοι είναι στη φυλακή και εφημερίδες κλείνουν με απόφαση του καθεστώτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here