Τουρκία: Eπίθεση καμικάζι στην Προύσα με 13 τραυματίες

Γυναίκα-καμικάζι ανατινάχθηκε στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας τραυματίζοντας 13 ανθρώπους. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κανείς από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κυβερνήτης της Προύσας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης οφείλεται σε βομβιστική επίθεση.Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης ήταν μία 25χρονη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ιστορικό μεγάλο τέμενος Ουλού Τζαμί, ένα από τα σύμβολα της πόλης.

Η Προύσα είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Τουρκίας, με πληθυσμό 2,7 εκατομμύρια κατοίκους. Φιλοξενεί πολλά μνημεία της οθωμανικής περιόδου, καθώς ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον 14ο αιώνα.

Οι αμερικανικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία είχαν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα για «σοβαρή απειλή» τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουριστών.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι στην Άγκυρα. Την ευθύνη ανέλαβαν τότε τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από το PKK.

Σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας, στα μέσα Μαρτίου, σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Η επίθεση αυτή αποδίδεται από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 10 Οκτωβρίου 2015 δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας φιλοκουρδικής διαδήλωσης στην Άγκυρα, σκοτώνοντας 103 ανθρώπους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here