Τουρκία: Τυραννία Ερντογάν καταγγέλλει το HDP μετά την σύλληψη της Κισανάκ

Εντάσεις στην κουρδική περιοχή της Τουρκίας αλλά και στο Κοινοβούλιο της χώρας, προκαλεί η παράνομη σύλληψη  της δημάρχου της πόλης του Ντιγιάρμπακιρ Γκιουλτέν Κισανάκ και του αντιδημάρχου Φιράτ Ανλί. Το φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών(HDP) διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενώ βουλευτές του κατήγγειλαν στη Βουλή μέσα σε κλίμα διενέξεων  τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ μιλώντας για επιβολή καθεστώτος τυραννίας.

Η ένταση ξεκίνησε όταν βουλευτές του κουρδικού κόμματος κατηγόρησαν την επιτροπή ότι έδωσε την εντολή προσαγωγής της δημάρχου του Ντιγιάρμπακιρ Γκιουλτάν Κισανάκ που προσήχθη νωρίτερα, λέγοντας: “ Χθες ακούσατε εδώ την Κισανάκ και δώσατε την εντολή προσαγωγής. Εσείς είστε πραξικοπηματίες”.

Είναι χαρακτηριστική η ομιλία βουλευτίνας του HDP, που την συνόδευσε με χειροπέδες.

O ηγέτης του HDP, Σαλ. Ντεμιρτάς, μπροστά στο δημαρχείο της κωμόπολης του Αμεντ , τόνισε  «Θα πάρουμε πίσω τους δήμους μας από το AKP»(το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν).

Εδώ  από την συγκέντρωση στο Ντιγιάρμπακιρ

 

 

H τουρκική αστυνομία είχε συλλάβει τη δήμαρχο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, Γκιουλτάν Κισανάκ, πρώην βουλευτή του κουρδικού κόμματος(HDP) στο αεροδρόμιο της πόλης και τon συνδήμαρχο (σσ: όρος που χρησιμοποιείται από το HDP για τον αντιδήμαρχο), Φιράτ Ανλί, με εντολή της εισαγγελίας που διεξάγει έρευνα για την σχέση τους με την τρομοκρατία. Η 55χρονη Κισανάκ και o Ανλί βάσει του νόμου κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο τους μετά από πέντε 24ωρα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here