Τουρκία: Συνέλαβαν γυναίκα που τασσόταν κατά ISIS-Απειλές του υπουργού Εσωτερικών κατά νέων

Ο αυταρχικός κατήφορος του καθεστώτος Ερντογάν συνεχίζεται και μετά την δολοφονική επίθεση των ισλαμιστών στο κλαμπ της Κων/πολης. 

Μια γυναίκα που συμμετείχε σε δημόσια εκδήλωση  και ομιλία υπέρ της κοσμικότητας και κατά της συντηρητικοποίησης στη Τουρκία, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο κλαμπ τη Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών!!!

Ο υπουργός μάλιστα ανέβασε στο τουίτερ μήνυμα με το οποίο απειλεί τους νέους που τάσσονται υπέρ του κοσμικού κράτους και κατά του ISIS με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και καλεί τους πολίτες να καταδώσουν στην αστυνομία παρόμοια περιστατικά!!!

Μετά την κατακραυγή όμως στα social media, ο υπουργός αναγκάσθηκε να κατεβάσει και να εξαφανίσει το συγκεκριμένο τουίτ μιάμιση ώρα αργότερα.

 

55123

In videos shared on Twitter following the İstanbul nightclub terror attack, youths from the Halkevleri (People’s Houses), a secularist institution promoting public education and Kemalism, address people in coffeehouses in İstanbul asking them to unite against Islamist terrorist groups, such as ISIL, and blame the Justice and Development Party (AKP) government for their proliferation in Turkey.

Video Player

Oya Ersoy, head of the Halkevleri, said in a statement on Sunday that they would continue to

 

Οπως αναφέρει η Χουριέτ, η γυναίκα, Ayşegül Başar, φαίνεται σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, να παρακολουθεί ομιλία της οργάνωσης Σπίτια του Λαού σε τσαγερία, στην οποία ο ομιλητής  Ergin Çevik, ανέφερε μεταξύ άλλων: Λέμε αρκετά. Από εδώ και στο εξής δεν θα επιτρέψουμε στον ISIS, η σε άλλη συντηρητική τζιχαντιστική συμμορία να μπουν στις γειτονιές μας.». Και συνεχίζει: Πρέπει να σηκώσουμε τη σημαία της εκκοσμίκευσης ενάντια στην σημαία της αντιδραστικότητας. Η εκκοσμίκευση σημαίνει ελευθερία, αδελφότητα και μάχη για ανθρώπινη ζωή. σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στη μάχη αυτή. Σας καλούμε να φέρετε σε λογοδοσία τους φασίστες και τους συμπαθούντες το προεδρικό σύστημα».

Προφανώς η τελευταία φράση, η οποία στρέφεται κατά του προέδρου Ερντογάν, που προωθεί το προεδρικό σύστημα, εξόργισε κάποιους από τους οπαδούς του. Ενας από αυτούς στα social media μίλησε για προδότες που πρέπει να τιμωρηθούν και κοινοποίησε το βίντεο στον υπουργό Εσωτερικών. Κι εκείνος με τη σειρά του, το έστειλε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ετσι απλά, καταπατούνται αυθαίρετα, τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Τουρκία. Οποιος τολμήσει να εκστομίσει κάποια κριτική κατά του «σουλτάνου» Ερντογάν, βρίσκεται συνήθως στη φυλακή. Αυτή είναι δυστυχώς, αντίληψη δημοκρατίας του καθεστώτος στη Τουρκία.

Και δικαίως αναρωτιέται ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Λαικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, των κεμαλιστών: Γιατί ο υπουργός Εσωτερικών ενοχλείται από τη νεολαία, όταν κάνουν αντι-ISIS προπαγάνδα;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here