Τουρκία: Συλλήψεις 3 επιχειρηματιών του ομίλου Istikbal

Μετά το στρατό, το κράτος και τα ΜΜΕ, οι διώξεις στη Τουρκία κατά των Γκιουλενιστών, έφτασε και στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς ρρεις σημαντικοί τούρκοι επιχειρηματίες τέθηκαν την Παρασκευή υπό κράτηση.

Ο Μουσταφά Μποϊντάκ, πρόεδρος του ομίλου Boydak Holding, συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Καΐσερι της κεντρικής Τουρκίας, ταυτόχρονα με δύο στελέχη της εταιρείας του, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για  τους Σουκρού Μποϊντάκ και Χαλίτ Μποϊντάκ, οι οποίοι συνελήφθησαν στην κατοικία τους. Η αστυνομία αναζητεί τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Χατζί Μποϊντάκ, καθώς και τους Ιλιάς και Μπεκίρ Μποϊντάκ, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ο όμιλος Boydak Holding δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών, των επίπλων, όπου διατηρεί τις πολύ γνωστές στην Τουρκία φίρμες Istikbal και Bellona.

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις οικονομικές δραστηριότητες του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, τον οποία η Αγκυρα κατηγορεί για την οργάνωση του πραξικοπήματος.

κύμα συλλήψεων στον επιχειρηματικό κόσμο, τη στιγμή που το πογκρόμ έχει πλήξει τον στρατό, τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση και άλλους τομείς του δημόσιου τομέα, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουσταφά Μποϊντάκ είναι και πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Καΐσερι, πόλη που περιλαμβάνεται στις Τίγρεις της Ανατολίας, τις πόλεις της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης μετά το 2003, στα χρόνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here