Τουρκία: Ελεύθερη η δημοσιογράφος του BBC που συνελήφθη χθες

Οι τουρκικές αρχές άφησαν ελεύθερη σήμερα μια δημοσιογράφο που εργάζεται για την τουρκική υπηρεσία του BBC, η οποία συνελήφθη χθες Σάββατο χωρίς να της δοθούν εξηγήσεις για τους λόγους της σύλληψής της στη νοτιοναατολική Τουρκία, έκανε γνωστό το BBC Turkce.

Η Χατίτζε Καμέρ συνελήφθη ενώ κάλυπτε ένα δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε 11 ανθρώπους την ώρα που υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό, σε ένα ορυχείο χαλκού στην περιοχή της Σιίρτ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ανάρτησε το BBC Turkce στον ιστότοπό του.

Η δημοσιογράφος παρέμεινε υπό κράτηση όλη τη νύχτα στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Σιίρτ, είναι ωστόσο καλά, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται επιπλέον ότι οι αρχές δεν έχουν δώσει προς το παρόν καμία εξήγηση.

Η δημοσιογράφος προσπαθούσε να έλθει σε επαφή με τις οικογένειες των μεταλλωρύχων μετά το δυστύχημα της 17ης Νοεμβρίου κι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, διευκρίνισε το BBC Turkce.

Η Χατίτζε Καμέρ είναι μεταξύ των ηγετικών στελεχών μιας ένωσης δημοσιογράφων στη νοτιοανατολική Τουρκία και εργάζεται επιπλέον για το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Westdeutscher Rundfunk (WDR).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here