Τουρκία: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν τους αρραβωνιασμένους

» Τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια δεν πρέπει να κρατιούνται χέρι- χέρι  ούτε να περνούν χρόνο μόνοι τους κατά την διάρκεια της περιόδου που παραμένουν αρραβωνιασμένοι».

Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε τοο κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας, η Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet).

Τι επιτρέπεται να κάνουν οι αρραβωνιασμένοι; Σύμφωνα με την Diyanet:

Σε αυτήν την περίοδο, «δεν είναι κακό τα ζευγάρια να συναντιούνται και να μιλούν για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, εφόσον βρίσκονται με άλλους. Ωστόσο, θα μπορούσαν να υπάρξουν ανεπιθύμητα συμβάντα με ή χωρίς την γνώση των οικογενειών τους… όπως φλερτ. Αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει τα κουτσομπολιά ενώ το κράτημα των χεριών είναι κάτι που το Ισλάμ δεν επιτρέπει» δήλωσε η Diyanet, απαντώντας σε ένα δημόσιο ερώτημα.

Προέτρεψε δε τα ζευγάρια να περνούν την περίοδο που είναι αρραβωνιασμένα «σύμφωνα με τα ισλαμικά πρότυπα», ενθαρρύνοντας τους να κάνουν πρώτα πολιτικό γάμο και μετά θρησκευτικό.

Η Diyanet, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρατικά χρηματοδοτούμενα ιδρύματα της Τουρκίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν σχετικά με τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της σχετικά με την χρήση του χαρτιού τουαλέτας και τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα.

Πηγή: Hurriyet (Έθνος)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here