Τουλάχιστον 70 νεκροί από έκρηξη σε νοσοκομείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν – Αδελφική οργάνωση των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη

Τουλάχιστον 70 είναι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στο νοσοκομείο της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του υπουργού Υγείας του Μπαλουτσιστάν Ρεχμάρ Μπάλοχ, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό, ενώ ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 25 δικηγόροι και δύο δημοσιογράφοι, ενώ μεγάλος αριθμός δικηγόρων και ορισμένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης Κουέτα, όπως μεταδίδει το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ARY News.

Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλος αριθμός δικηγόρων και δημοσιογράφων ανάμεσα στα θύματα, είναι το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που πολλοί δικηγόροι και δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στο Πολιτικό Νοσοκομείο της Κουέτα για να παραλάβουν τη σορό του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλουτσιστάν Μπιλάλ Κασί, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Μάνο Τζαν της Κουέτα.

Μονάδα εξουδετέρωσης βομβών ανέφερε πως την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος είχε περασμένη στη μέση του μια ζώνη με εκρηκτικά βάρους οκτώ έως δέκα κιλών, κι επιπλέον, ανέφερε ότι βρήκε μέλη του βομβιστή τα οποία θα μεταφερθούν σε εργαστήριο για να εξεταστούν, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

Την ευθύνη για την επίθεση στο νοσοκομείο της Κουέτα ανέλαβε, μέσω e-mail, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, η οποία αποτελεί παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

«Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν και η Συνέλευση των Ελεύθερων [Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ] αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Θα δώσουμε σύντομα στη δημοσιότητα ένα βίντεο» έγραφε στο e-mail o εκπρόσωπος των Ταλιμπάν του Πακιστάν, Εχσανουλάχ Εχσάν.

Η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ ήταν αυτή που είχε πραγματοποιήσει και την βομβιστική επίθεση στη Λαχόρη τον περασμένο Μάρτιο, την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι, αρκετοί εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Τέλος, η σημερινή επίθεση προκάλεσε την αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων του Πακιστάν, με τον κεντρικό δικηγορικό σύλλογο του Πακιστάν να καταδικάζει την επίθεση και να κηρύττει τριήμερο πένθος, ενώ οι δικηγόροι στο Μπαλουτσιστάν και στο Καράτσι απείχαν από τα καθήκοντα τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here