Τουλάχιστον 4 νεκροί και 40 τραυματίες εξαιτίας ισχυρού σεισμού στο νότιο Περού

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σειμό έντασης 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο νότιο Περού, ενώ στους 40 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας του Περού «Προς το παρόν οι νεκροί ανέρχονται σε 4 και οι τραυματίες σε 40, ωστόσο αυτός ο απολογισμός μπορεί να αλλάξει», και σημείωσε ακόμη ότι μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή Αρεκίπα προκλήθηκε κατολίσθηση από την οποία καταστράφηκαν περίπου πενήντα σπίτια και αποκλείστηκαν δρόμοι.

Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο του Περού, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Σιβάι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Καϊγιόμα και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε μόνον 8 χιλιόμετρα, κι επιπλέον, καταγράφηκαν αρκετοί μετασεισμοί σήμερα το πρωί.

Ο δήμαρχος της Καϊγιόμα Ρομούλο Τίντα, τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP ότι «Αισθανθήκαμε έναν πολύ ισχυρό σεισμό που προκάλεσε ζημιές σε όλη την κοιλάδα Κόλκα και προκάλεσε τη διακοπή της επικοινωνίας με τα γειτονικά χωριά και ζητήσαμε να σταλούν μηχανήματα για να μπορέσει να υπάρξει πρόσβαση σε αυτά», και πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν νεκροί».

Λόγο για την ύπαρξη πολλών νεκρών, χωρίς να διευκρινίσει κάτι περαιτέρω, έκανε από την πλευρά της και η περιφερειακή κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο, η οποία αναφέρθηκε ακόμη και στην καταστροφή που έχουν υποστεί περισσότερα από 80 σπίτια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here