Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την κατάσχεση Βγενόπουλου

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να απαντήσει σε νομικά ερωτήματα για την ηλεκτρονική κατάσχεση ποσού  ύψους 13 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε στην Τράπεζα Πειραιώς ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος και ο στενός του συνεργάτης Ευθύμιος Μπουλούτας.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), μέσω ηλεκτρονικού κατασχετηρίου, έγινε δέσμευση του ποσού των 13 εκ. ευρώ από τον κοινό λογαριασμό του Ανδρέα Βγενόπουλου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Bank και πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιου Μπουλούτα.

Στη συνέχεια,  ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής και την έκδοση απόφασης αναστολής κατά της πράξης κατάσχεσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέστειλε προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ αναφορικά με την ύπαρξη δυνατότητας του φορολογουμένου να ζητήσει από τα Διοικητικά Δικαστήρια την αναστολή ορισμένων πράξεων οι οποίες καταχωρούνται στα βιβλία και αφορούν βεβαιωμένους φόρους.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here